Hazırlık Atlama Sınavı Nedir?

Hazırlık Atlama Sınavı Nedir?
Hızlı İçerik
Hazırlık atlama sınavı nedir? Hazırlık atlama sınavı nasıl olur? Hazırlık atlama hangi seviye? Hazırlık atlamak için hangi sınava girmeli? Hazırlık atlama sınavı nasıl geçilir? Hazırlık atlama sınavına nasıl hazırlanmalı? Hazırlık atlama sınavını geçmek için yapılması gerekenler? Hazırlık atlama sınavı ne zaman yapılır? Hazırlık atlama sınavı geçme taktikleri? Hazırlık atlama sınavı geçme puanı nedir?
Hazırlık Atlama Sınavı Nedir?
Hazırlık atlama sınavları üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin İngilizce yeterliliğini ölçmek için yapılan sınavlardır. Bu sınavlar özellikle İngilizce bölümlerde okuyacak öğrencilerin yeterli İngilizceye sahip olup olmadığını gösterir. Sınav sonucunda alınan başarı puanına göre öğrenciler tam veya yarım dönem hazırlık okumak zorunda kalabilirler. Veya hiç hazırlık bölümü okumadan bölümden başlayabilirler.
Hazırlık Atlama Sınavı Nasıl Olur?
Genelde iki aşamalı olarak yapılan sınavın ilk bölümünde gramer, vocabulary ve reading bölümleri bulunmaktadır. Bu bölümlerden başarılı olan öğrenciler writing ve listening ve speaking bölümüne geçmeye hak kazanırlar.
Her üniversitenin hazırlık atlama sınavları farklı olmak ile birlikte öğrencilerin İngilizce yeterliliğini ölçmektedir. Bu sebeple, sınavların temeli aynıdır. Hazırlık atlama kursu programları, uzman eğitmenler tarafından üniversitelerin hazırlık atlama sınavları incelenerek hazırlanmaktadır. Ve her sene yapılan sınavlardan sonra güncellenmektedir.
Hazırlık Sınıfı Geçme Sınavı Geçme Puanı Nedir?
Hazırlık atlama sınavlarında başarı puanları genellikle üniversiteden üniversiteye farklılık göstersede 60 ve üzeridir.
Hazırlık Atlama Sınavları Ne Zaman Yapılmakta?
Üniversite hazırlık atlama sınavları tarihleri üniversitelerin akademik takviminde yer alır . Bu sınavlar senede 3 defa yapılmaktadır. Genellikle Ocak, Haziran ve Eylül aylarında yapılmaktadır. En yoğun sınavlar ise Haziran ve Eylül aylarındaki sınavlardır.
Hazırlık Sınıfı Atlama Sınavının İçeriği Nedir?
Hazırlık sınavları öğrencilerin İngilizce yeterliliğini ölçmek için yapılmaktadır. Gramer (dil bilgisi), Vocabulary (kelime bilgisi), Reading Comprehesion (okuduğunu anlama), Listening Comprehesion (dinlediğini anlama) ve Essay (yazma) bölümlerinden oluşmaktadır.
Hazırlık Sınıfı Geçme Sınavı Hangi Seviye?
Üniversitede direk bölümden başlamak için yapılan İngilizce hazırlık sınavı için minimum B2 seviyesinde olması gerekmektedir. B2 seviyesi, öğrencinin direk bölüm derslerinden başlayabilmesi için uygun seviyedir. Dil seviyeleri hakkında daha detaylı bilgiye İngilizce seviyeleri linkinden ulaşabilirsiniz.
Hazırlık Sınıfını Geçmek için Hangi Sınava Girilmeli?
Üniversitelerin akademik takvimlerinde, hazırlık sınıfını bitiren ve/veya hazırlık sınıfından muaf olmak isteyenler için sınav takvimleri açıklanır. Her üniversite kendi hazırlık atlama sınavını yapar. Hazırlık sınıfını geçmek için bu sınav takvimlerinde belirtilen sınava girmelisiniz.
Hazırlık muafiyet sınavı nasıl geçilir?
Ünviersitede kayıt olduğunuz bölüm için zorunlu hazırlık sınıfı var ise ve bu hazırlık sınıfını okumadan geçmek istiyorsanız muhakkak hazırlık muafiyet sınavına girmeniz gerekir. Bir başka söylemde bu sınava hazırlık atlama, proficiency de denir.
Öncelikle her üniversitenin sınavının birbirinden farklı olduğunu belirtmeliyiz. Yani bu sınav ortak yapılan bir sınav değildir.
Ayrıca, bu sınavlarda her ne kadar akademik İngilizce bilgisi sorgulansada, soru türleri ve bölümler birbirinden farkldır. Örnek olarak bir üniversitede speaking sınavı varken diğerinde olmayabiir. Bu sebeple, hazırlık sınıfını geçmek için o üniversitenin sınavını iyi bilen birinden destek almalısınız. Yani o üniversitenin hazırlık sınavı konusunda bilgili bir hazırlık atlama kursuna gitmeniz gerekir. Ya da İngilizceniz yeteri kadar iyiyse daha önceki yapılan sınavları çözerek seviyenizi ölçmelisiniz.
Hazırlık Atlama Kursu Nedir?
Hazırlık atlama kursları üniversiteye yeni başlayacak veya hazırlık sınıfından sonra sınava girecek öğrenciler için hazırlanan kurslara denir. Hazırlık atlama kursu veya bir başka deyişle Proficiency kursu olarak adlandırılan bu eğitimler, öğrencileri İngilizce sınavlarında başarılı olarak eğitime direk bölümden başlatmayı hedefleyen eğitimlerdir. Hazırlık atlama kursları özel ders ve/veya grup dersleri olarak verilmektedir.
Hazırlık atlama kursu, özel olarak üniversite hazırlık sınıflarını atlamak veya geçmek için planlanan eğitimlerdir. Hazırlık atlama kursu, yıl içerisinde özellikle vize ve final sınavlarına , yaz döneminden itibaren ise hazırlık sınıfını geçmek için yapılan sınavlara yöneliktir. Hazırlık atlama kursu eğitimleri, grup ve özel ders şeklinde yapılmaktad.
Bu yazımızı faydalı bulduysanız aşağıdaki yazılarda size faydalı olacaktır;