İngilizce Geliştirme Yolları: İngilizcemi Nasıl Geliştiririm?

İngilizce Geliştirme Yolları: İngilizce Nasıl Geliştirilir? İngilizcemi Nasıl Geliştiririm?

İngilizce geliştirme yolları – Yabancı dil olarak İngilizceyi öğrenmek, konuşmak ve yazmak herkesin hayatında önemli bir rol oynar. İngilizce bilmek ekonomik, sosyal ve profesyonel açıdan insan hayatına direk etki eder. Hal böyleyken İngilizce geliştirme yollarını paylaşmak istedim. Her ne kadar her bir birey için farklı olsada İngilizcenizi geliştirmek için aşağıdaki yolları kullanabilirsiniz.

İngilizce Geliştirme Yolları: İngilizce Nasıl Geliştirilir?

Aşağıda, İngilizce becerilerinizi geliştirmek için 15 etkili yöntemi bulabilirsiniz. Bu yöntemler, dilbilgisi, kelime dağarcığı, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerinizi güçlendirmenize yardımcı olacaktır. İngilizce geliştirme yollarından size en uygun olanlarını seçip uygulayarak, kısa süre içerisinde İngilizcenizdeki farkı sizde hissedeceksiniz. Hadi Başlayalım;

1. İngilizce konuşmaya öncelik verin:

İngilizceyi öğrenmek için en iyi yol, etkili bir şekilde konuşmaktır. Daha fazla konuşmak, İngilizce kelimelerinin ve cümlelerin doğru yazılış ve telaffuzlarını öğrenmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, düzenli olarak İngilizce konuşmaya çaba göstermek, sizin konuşma yeteneğinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır.

2. İngilizce okumaya öncelik verin:

İngilizceyi öğrenmek için etkili bir yol, İngilizce okumaktır. Günlük İngilizce gazete okumak, kitap okumak ve İnternet’te İngilizce makaleler okumak sizin İngilizce seviyenizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Okumayı düzenli bir şekilde yaptığınızda, öğrenmek için gereken tüm kelimeleri ve cümle kalıplarını öğreneceksiniz. İngilizce seviyenize göre okuma yapmanız sıkılmamanızı sağlar.

3. Pratik yapın:

İngilizceyi öğrenmek için pratik yapmak çok önemlidir. Pratik yapmak, sizin İngilizceyi konuşma becerinizi artıracak, anlamını kavramanıza ve İngilizceyi kullanmanıza yardımcı olacaktır. Pratik yapmak için, İngilizce dilinde konuşmaya çalışın ve arkadaşlarınızla İngilizce konuşmaya çalışın. Özellikle sizin gibi İngilizce öğrenmek isteyen arkadaş grubu oluşturmak için online kaynaklardan faydalanın yada ingilizce kurslarının konuşma kulüplerine katılın.

4. İngilizce müzik dinleyin:

İngilizceyi öğrenmek için, İngilizce müzik dinlemek de çok yararlıdır. İngilizce müzik dinlemek, sizin konuşma ve şarkı sözlerini anlama yeteneğinizi artıracaktır. Ayrıca, İngilizce müzik dinlemek, sizin İngilizce sözcüklerinizi ve cümlelerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 5 Şarkı‘dan başlayabilirsiniz.

5. Seyahat edin:

İngilizce öğrenmek için, İngilizce konuşan ülkeleri ve kültürleri keşfetmek de yararlıdır. İngilizce seyahat etmek, İngilizce konuşma ve okuma becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Diğer insanlarla İngilizce konuşmak, İngilizceyi daha çok öğrenmenize yardımcı olacak ve sizin İngilizce konuşma becerinizi geliştirecektir.

6. Kelime listeleri:

İngilizce kelimeleri öğrenmek için günlük kelime listeleri oluşturun. Örneğin:

1. Abrasive: sert, ısırıcı
2. Abstruse: anlaşılması zor
3. Allegory: benzetme
4. Ambiguous: anlaşılmaz
5. Amicable: dostça
6. Anomaly: anormallik
7. Aptitude: yetenek
8. Ardent: ateşli
9. Arrogant: kibirli
10. Audacious: cesur

İngilizce kelimeler listesinden başlayabilirsiniz: İngilizce kelimeler listesi

7. İngilizce dinleyin:

İngilizce konuşan arkadaşlarınızdan veya yabancı dizilerden İngilizce dinleme alışkanlığı kazanın. İngilizce konuşmaları dinleyerek ve film ya da TV şovları izleyerek dinleme becerilerinizi geliştirin. İnsanların kullandığı kelimeleri ve cümleleri anlamaya çalışın ve söylenenleri anlamaya odaklanın. Ayrıca, İngilizce podcast’lere veya radyo programlarına erişiminiz varsa, daha fazla pratik yapmak için bunları dinleyin. İngilizce öğrenmek için enviyi 5 podcast iyi bir başlangıç noktası olabilir.

8. İngilizce yazın:

İngilizceyi geliştirmek için günlük olarak İngilizce yazma alışkanlığı kazanın. İngilizce yazma pratiği yapmak için her gün belirli bir süre ayırın. Güncel olaylar veya en sevdiğiniz hobileriniz gibi ilginizi çeken konular hakkında yazabilirsiniz. Düşüncelerinizi ve duygularınızı yazdığınız İngilizce bir günlük de tutabilirsiniz. Ayrıca İngilizce makale ve kitaplar okuyabilir ve bunları kendi kelimelerinizle özetleyebilirsiniz. Bunu yapmak, İngilizce gramer ve kelime bilgisine daha aşina olmana yardımcı olacaktır. Ayrıca, başkalarıyla birlikte yazma becerilerinizi geliştirmek için bir dil partneri bulmaya çalışın veya bir İngilizce kursuna katılın. İstikrarlı bir bağlılıkla, İngilizce yazma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

9. Kelime oyunları:

İngilizce kelimelerini öğrenmek için kelime oyunları oynayın. Oyunları kendinize göre kurgulayın. İngilizce kelimeleri her bir kağıda kendiniz yazın. Aklıma gelen bir kaç örnek;

Kelime tahmin etme: Bir arkadaşınızın seçtiği İngilizce kelimeyi tahminz etmeyi deneyin.

Kelime sunağı: Bir arkadaşınızın seçtiği İngilizce kelimeyi bulmaya çalışın. Ondan önceki kelimelerden biraz ipucu alıp, sonraki kelimeyi tahmin etmeye çalışın.

Kelime karıştırma: İngilizce kelimeleri harflerini karıştırarak yeni kelimeler oluşturmayı deneyin.

Kelime harf değiştirme: İngilizce kelimelerin her bir harfini, diğer harflerle değiştirerek yeni kelimeler oluşturmayı deneyin.

Kelime bulmacası: İngilizce kelimelerin birleştirilmesi ile kelime bulmacası oluşturmayı deneyin.

Sözlük kullanma: İngilizce kelimeleri sözlükten öğrenmeyi deneyin. Sonra kelimeleri kullanarak cümleler oluşturmayı deneyin.

Kelime arama: İngilizce kelimeleri aramayı deneyin. Sonra aradığınız kelimeleri kullanarak cümleler oluşturmayı deneyin.

Kelime çiftleri: İngilizce kelimeleri ikişer ikişer eşleştirmeyi deneyin. Sonra eşleştirdiğiniz iki kelimeyi kullanarak cümleler oluşturmayı deneyin.

10. Gramer öğrenin:

İngilizce konuşmak ve yazmak için gramer öğrenmek çok önemlidir. Gramer, kelimelerin kullanımı, cümle yapısı, çekimler ve daha fazlasını içerir. Gramer, dilin kurallarını anlamanıza ve dil kullanımını anlamanıza yardımcı olur. Gramer öğrenmek, dilin ne kadar karmaşık ve zor olduğunu anlamanızı sağlayacaktır. Eğer İngilizce öğrenmek istiyorsanız, gramer öğrenmek için bilinçli bir şekilde çalışmanız gerekir. Gramer konularını anlamanız, İngilizceyi öğrenmek için çok önemlidir.

11. İngilizce müzik dinleyin:

İngilizce sözleri öğrenmek için İngilizce müzik dinleyin. İngilizce müzik dinlemek, İngilizce sözleri öğrenmek ve İnglizcenizi geliştirmek için harika bir yoldur. İngilizce müzikler, çoğu zaman İngilizce sözlerin yanı sıra İngilizce vurgular içerir. Bu sözler ve vurgular İngilizce sözcüklerin nasıl kullanılacağı hakkında bize çok şey öğretebilir. Ayrıca, İngilizce müzik dinleyerek İngilizce şarkıların ve şarkı sözlerinin anlamını anlamaya çalışarak İngilizce sözler öğrenebilirsiniz.

12. İngilizce konuşma kulüplerine katılın:

İngilizceyi geliştirmek için İngilizce konuşma kulüplerine katılın. Bu tür kulüpler, katılımcıların toplu olarak İngilizce konuşmalarını özendirir. Konuşma kulüpleri, genellikle ücretsiz veya düşük ücretlerle katılımcılara çeşitli İngilizce seviyelerinde konuşma ve dinleme etkinlikleri sunar. Ayrıca, konuşma kulüpleri, katılımcıların İngilizceyi öğrenmelerine yardımcı olmak için çeşitli konularda tartışma etkinlikleri de sunar. Çevrenizde konuşma kulübü nerede diye öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçin.

13. İngilizce kursuna gidin:

İngilizceyi geliştirmek için yetenekli bir İngilizce öğretmeni ve kaliteli bir İngilizce kursu bulun. İngilizce kursları, günlük yaşamda, iş yaşamında veya akademik yaşamda İngilizceyi kullanmak isteyen herkes için uygun olan seviyeye göre çeşitlenmektedir. İngilizce kurslarında, öğrenciler İngilizce konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirebilirler. Kurslar genellikle konuşma çalışmaları, konuşma egzersizleri, okuma alıştırmaları ve yazma çalışmalarından oluşur. Kurslar, katılımcıların kendi yaşamlarına uygulayabilecekleri İngilizceyi öğrenmelerini sağlamak için önerilen aktiviteler ve örnekler içerir.

14. İngilizceyi günlük hayatınıza dahil edin

İngilizceyi günlük aktivitelerinize entegre edin. Cihazlarınızın dil ayarlarını İngilizce olarak değiştirin, İngilizce müzik dinleyin ve İngilizce dizi veya film izleyin. Kendinizi İngilizce ile çevreleyerek, dil öğrenme deneyiminizi geliştiren sürükleyici bir ortam yaratırsınız.

15. Yurtdışı eğitim programlarına katılın

İngilizcenizi belirli bir seviyenin üstüne taşımak için, İngilizce konuşulan bir ülkede yurtdışı eğitim programına katılın. İster 2 hafta ister 3 ay olsun muhakkak bir yurtdışı eğitim programın akatılıp, gündelik hayatta İngilizce nasıl konuşuluyor gözleriniz ile görün, kulağınız ile duyun.

İngilizce Geliştirme Yolları: Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma Nasıl Geliştirilir?

İngilizce geliştirme yollarını kısa kısa açıkladık. Ama birde İngilizce yetkinlikleri nasıl gelişitrilmesi gerektiğine bakalım. Yani, İngilizce geliştirme yollarını, dinleme, okuma, yazma ve konuşma yetkinliklerini geliştirme açısından bakalım;

Faydalı mı?

Yazımız faydalı mı? Eğer faydalı ise aşağıdaki yazılarımızı da beğenebilirsiniz;

Leave A Comment

Biz Sizi Arayalım!

Eğitimlerimiz hakkında sorularınız ve merak ettikleriniz için formu doldurmanız yeterli…

Formu doldurarak gizlilik politikamızı ve kvkk aydınlatma metnini
kabul etmiş sayılırsınız.

Yeniliklerden İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni makaleleri ve İngilizce kursu kampanyalarını sana mail ile göndereceğiz.

Abone olarak, gizlilik politikasını ve kvkk aydınlatma metnini kabul etmiş sayılırsın.