Avrupada Ana Dili İngilizce Olan Ülkeler Hangileri? İşte o 10 Ülke!

İngilizcenin yaygın olarak konuşulduğu Avrupa ülkelerini keşfetmek mi istiyorsunuz? Bu yazımızda “avrupada ana dili ingilizce olan ülkeler” konusunu derinlemesine inceleyeceğiz ve İngilizce’nin birincil dil olduğu Avrupa ülkeleri hakkında size değerli bilgiler vereceğiz. İster bir tatil planlıyor, ister yurt dışında eğitim almayı düşünüyor olun, ister sadece Avrupa’da İngilizce konuşulan yerleri merak ediyor olun, yada İngilizce konuşulan bir ülkeye yerleşmeyi düşünün bu kılavuz bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacak. Büyüleyici Avrupa kıtasında dilsel bir yolculuğa hazır mısın?

Son güncellenme tarihi: 19/04/2024

Avrupada Ana Dili İngilizce Olan Ülkeler Hangileri? İşte o 10 Ülke!

Avrupada Ana Dili İngilizce Olan Ülkeler

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler çok fazla değil. Avrupada ana dili İngilizce olan ülke sayısı 10 tane. Dünya’da resmi dili İngilizce olan ülke sayısı 78. Tabi bu rakam sadece resmi dili İngilizce olanlarla sınırlı. Fakat birde resmi dili olmasa da iletişimini İngilizce konuşarak devam ettiren ülkelerde eklenince sayı 118’e çıkıyor.

İngilizce küresel bir dil haline geldi ve etkisi tüm kıtalarda hissediliyor. Avrupa’da, İngilizce’nin ana dil olarak kullanıldığı birkaç ülke var. Bu ülkeler, zengin kültürel mirasın, nefes kesici manzaraların ve İngilizce iletişim kolaylığının eşsiz bir karışımını sunar. İngilizcenin yaygın olarak konuşulduğu bazı Avrupa ülkelerini keşfedelim:

Ana Dili İngilizce Olan Avrupa Ülkeleri

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler listesi şu şekilde;

  • Birleşik Krallık
    • İngiltere (England)
    • Galler (Wales)
    • İskoçya (Scotland)
    • Kuzey İrlanda (North Ireland)
    • Man Adası (Isle of Man)
  • İrlanda
  • Malta
  • Cebelitarık
  • Jersey
  • Guernsey

Birleşik Krallık – United Kingdom

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler birlesik krallik 1

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: Birleşik Krallık

Birleşik Krallık (Birleşik Krallık), Avrupa’da İngilizce konuşulan ülkelerin en başında geliyor. İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’nın oluşturduğu Birleşik Kralllık, canlı bir kültürel manzaraya, ikonik simge yapılara ve zengin bir tarihe sahiptir. Londra’nın hareketli caddelerinden Scottish Highlands’in pitoresk manzaralarına kadar Birleşik Krallık, hem gezginler hem de öğrenciler için çok çeşitli deneyimler sunar.

Genelde karıştırılsa da, Birleşik Krallık Avrupa’da İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda’yı kapsar. Bu 4 ülke dış ilişkilerinde Birleşik Krallık çatısı altında hareket eder ama iç işlerinde bağımsızdırlar. Örnek:  Birleşik Krallık vizesi (yani İngiltere vizesi), bu 4 ülkeyi de kapsar fakat, İrlanda Cumhuriyetini kapsamaz.

İngiltere

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler ingiltere

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: İngiltere

İngiltere ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiyi tam olarak kavramak için iki terim arasındaki farkı anlamak çok önemli. İngiltere, Birleşik Krallık içindeki belirli bir ülkeyi ifade ederken, Birleşik Krallık, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda dahil olmak üzere birden fazla ülkeyi kapsar.

Galler

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler galler

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: Galler

Galler, Büyük Britanya adasının batısında yer almaktadır. İngiltere ile sınırları paylaşan Galler, doğuda İngiltere’ye, batıda ise İrlanda Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır. Galler’in en önemli coğrafi özelliklerinden biri, İngiltere ile sınırını oluşturan dağlık bölgeleridir. Snowdonia, Brecon Beacons ve Black Mountains gibi dağ sıraları, doğa tutkunları için eşsiz keşif rotaları sunar. Galler, benzersiz kültürel mirası, nefes kesen doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla ünlüdür.

İskoçya

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler iskocya

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: İskoçya

İngiltere’nin kuzey kesiminde yer alan İskoçya, nefes kesen doğal manzaralarıyla ünlüdür. Engebeli tepelerden derin göllere kadar bu ülke doğa tutkunları için bir cennettir. Görkemli dağları ve bozulmamış gölleriyle Scottish Highlands, görülmesi gereken bir manzaradır. Britanya Adaları’ndaki en yüksek zirve olan Ben Nevis’in tepesinde durduğunuzu ve sizi çevreleyen hayranlık uyandıran güzelliğe tanık olduğunuzu hayal edin.

Mel Gibson’un tarihe geçmiş filmi “Brave Heart – Cesur Yürek” filminin ana vatanıdır.

Kuzey İrlanda

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler kuzey irlanda

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: Kuzey İrlanda

Kuzey İrlanda, Büyük Britanya adasının kuzeydoğusunda yer alır.  Kuzey İrlanda, Birleşik Krallık’ın kurucu bir ülkesidir. İrlanda adasının kuzeydoğu kesiminde yer alan ada, güneyinde İrlanda Cumhuriyeti ile sınır paylaşmaktadır. Büyüleyici tarihi, zengin kültürü ve nefes kesen doğal güzellikleri ile tanınan Kuzey İrlanda, turistler için büyülü bir destinasyondur. Büyüleyici manzaraları, zengin tarihi ve sıcak misafirperverliği ile Kuzey İrlanda, dünyanın dört bir yanından gelen gezginlerin kalbini fetheden bir destinasyondur. Nefes kesen Giant’s Causeway’den Belfast’ın canlı şehir hayatına kadar bu bölge, ziyaretçiler için çok çeşitli deneyimler sunar.

İrlanda – Ireland

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeleri irlanda

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: İrlanda

Birleşik Krallık’tan İrlanda Denizi’ne sadece kısa bir mesafede bulunan İrlanda, İngilizce’nin birincil dil olarak konuşulduğu başka bir Avrupa ülkesidir. Dost canlısı halkı, büyüleyici kırsalı ve Dublin gibi canlı şehirleriyle tanınan İrlanda, ziyaretçilerine sıcak bir karşılama sunar. Antik kalıntıları keşfetmek, geleneksel bir barda bir bardak Guinness yudumlamak veya Vahşi Atlantik Yolu boyunca bir yolculuğa çıkmak, İrlanda’da sizi bekleyen unutulmaz deneyimlerden sadece birkaçı.

İrlanda’nın iklimi ılıman okyanus iklimidir. Yıl boyunca genellikle yağışlı bir hava hakimdir ve sıcaklık seviyeleri mevsimlere göre değişiklik gösterebilir. İrlanda’nın güzelliklerinden bazıları arasında ünlü Cliffs of Moher, Killarney Ulusal Parkı, Wicklow Dağları ve Ring of Kerry gibi doğal alanlar bulunur.

Malta

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeleri malta

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: Malta

Akdeniz’in ortasında İtalya’nın güneyinde bir ada ülkesidir. 21 Eylül 1964 tarihinde Birleşik Krallık’tan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Malta, Güney Avrupa’da bulunan bir ada ülkesidir. Akdeniz’de yer alır ve Malta’nın başkenti Valletta’dır. Malta, tarihi ve kültürel zenginlikleri, güzel plajları ve muhteşem deniz manzaralarıyla ünlüdür. Malta hakkında daha detaylı bilgiye Malta hakkında sayfasından ulaşabilirsiniz.

Cebelitarık – Gibraltar

avrupada ana dili ingilizce olan ulkeler cebelitarik

Avrupada ana dili İngilizce olan ülkeler: Cebelitarık

Akdeniz’in Atlantik okyanusu ile birleştiği, Afrika ve Avrupa kıtalarının en yakın noktasında Birleşik krallığın bir parçasıdır.

Akdeniz ile Atlas Okyanusu’nun birleştiği noktada bulunur ve İspanya’nın güneyinde yer alır. Gibraltar Boğazı’nın batısında, Cebelitarık Burnu adı verilen bir yarımada üzerinde yer alır.

Gibraltar, tarihi ve stratejik önemi nedeniyle önemli bir yerleşim alanı olmuştur. İngiliz kontrolü altında olan bu bölge, tarihsel olarak İngiltere ile İspanya arasında tartışmalara neden olmuştur. Günümüzde ise İngiltere’ye bağlı bir bölge olarak kalmaktadır.

Jersey

Jersey, Manş Denizi’nde yer alan ve Birleşik Krallık’a bağlı bir Kanal Adası’dır. Coğrafi olarak Fransa’ya daha yakın olmasına rağmen, bağımsız bir idari birim olarak Birleşik Krallık’a bağlıdır. Jersey, İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan oluşan Birleşik Krallık’ın bir parçasıdır.

Guernsey

Guernsey, İngiltere Kanal Adaları’nın bir parçası olan bir adadır. Bu ada, İngiltere’nin güney kıyısının hemen açığında yer almaktadır. Guernsey, küçük bir topluluk, güzel doğal manzaralar ve zengin bir tarih ile tanınır.

Guernsey, tarihi açıdan oldukça zengin bir geçmişe sahiptir. Ada, Norman Dönemi’nde William the Conqueror (William Fetheden) tarafından fethedilmiştir ve daha sonra İngiliz Krallığı’na bağlanmıştır. Bu nedenle, Guernsey’de Fransız ve İngiliz etkileri bir arada bulunur.

Faydalı mı?

Yazımız faydalı mı? Eğer faydalı ise aşağıdaki yazılarımızı da beğenebilirsiniz;

Sıkça Sorulan Sorular

Avrupa’da hangi ülkelerde resmi dil İngilizcedir?2024-02-16T21:23:49+03:00

Avrupa’da resmi dili İngilizce olan ülkeler;

  • Birleşik Krallık
    • İngiltere (England)
    • Galler (Wales)
    • İskoçya (Scotland)
    • Kuzey İrlanda (North Ireland)
    • Man Adası (Isle of Man)
  • İrlanda
  • Malta
  • Cebelitarık
  • Jersey
  • Guernsey
Avrupa’da ana dili İngilizce olan ülkeler hangileri?2024-02-16T21:22:51+03:00

Avrupa’da ana dili İngilizce olan ülkeler

  • Birleşik Krallık
    • İngiltere (England)
    • Galler (Wales)
    • İskoçya (Scotland)
    • Kuzey İrlanda (North Ireland)
    • Man Adası (Isle of Man)
  • İrlanda
  • Malta
  • Cebelitarık
  • Jersey
  • Guernsey

Leave A Comment

Biz Sizi Arayalım!

Eğitimlerimiz hakkında sorularınız ve merak ettikleriniz için formu doldurmanız yeterli…

Formu doldurarak gizlilik politikamızı ve kvkk aydınlatma metnini
kabul etmiş sayılırsınız.

Yeniliklerden İlk Sen Haberdar Ol!

Yeni makaleleri ve İngilizce kursu kampanyalarını sana mail ile göndereceğiz.

Abone olarak, gizlilik politikasını ve kvkk aydınlatma metnini kabul etmiş sayılırsın.

Go to Top